.

Η ψηφιακή μας τάξη για την εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση βρίσκεται ΕΔΩ. Είναι μια ΚΥΨΕΛΗ e-me που βουίζει και μέσα μπαίνουν μόνο τα μελισσάκια της έκτης.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Θεσσαλία 1890, "Ζητιάνος"

Καλημέρα,
σήμερα το μάθημά μας είναι ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, ξανασυναντάμε τον ΖΗΤΙΑΝΟ του Ανδρέα Καρακαβίτσα. Σήμερα δε θα σας διαβάσω εγώ απόσπασμα, θα το ακούσετε  για να θυμηθούμε πού είχαμε αφήσει το βιβλίο.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
> Τα Κράκουρα [ακούστε εδώ]
> Ο Κουτσοκουλόστραβος χορός [ακούστε εδώ]

> Τέχνη της ζητιανιάς [ακούστε εδώ]



Θυμόσαστε που γεμίζαμε τον τοίχο με την εκδοχή κόμικ / graphic novel που του είχε δώσει ο Kanellos Cob;
Κρίμα, είναι τόσο καινούρια έκδοση που ακόμα δεν υπάρχει ψηφιακή στο δίκτυο. Ο ίδιος ο κομίστας μου έχει πει πως έκανε λίγο πιο μαλακό το κείμενο του Καρκαβίτσα και το βρίσκει μια χαρά για παιδιά στ' δημοτικού. Όποιος/α ενδιαφέρεται για ολόκληρο το πρωτότυπο κείμενο του Καρκαβίτσα, μπορεί να κατεβάσει το .PDF αρχείο ΕΔΩ και να το διαβάσει αυτές τις μέρες της καραντίνας. Αλήθεια είναι πως η γλώσσα είναι δύσκολη.

ΑΣΚΗΣΗ
Αφού ακούσετε ή διαβάσετε τα παραπάνω αποσπάσματα, γράψτε σε κείμενο word και στείλτε μου στο μέιλ: dimntan@gmail.com ένα κείμενο 3-4 παραγράφων

θέμα: Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΗΤΙΑΝΙΑΣ
παράγραφος 1: Πώς παρουσιάζεται στο κείμενο του Καρκαβίτσα η Τέχνη της Ζητιανιάς;
παράγραφος 2: Το θεωρείται ως καλή / κακή πρακτική για την επιβίωση, για να ζήσει ένας άνθρωπος;
παράγραφος 3-4: Είναι μια πρακτική που ισχύει στις μέρες μας ή ήταν μια συνήθεια εκείνης της εποχής; Έχετε ακούσει παρόμοιες ιστορίες, παραδόσεις;

Καλή ακρόαση, ανάγνωση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου